Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Провеждане на първо заседание на ОбС-Перущица и полагане на клетва на новоизбраните кмет и общински съветници

Дата на публикуване: 09.11.2023
Последна актуализация: 09.11.2023

На 08.11.2023г.Николай Баков встъпи официално в длъжност като кмет на община Перущица. Първата сесия беше открита от зам.- областния управител г-н Димитър Добрев

На 08.11.2023г.Николай Баков встъпи официално в длъжност като кмет на община Перущица. Първата сесия беше открита от зам.- областния управител г-н Димитър Добрев, който приветства всички присъстващи с „Добре дошли“ и даде думата на Председателят на Общинската избирателна комисия г-н Петър Ванев да обяви решенията за избор и поздрави общинските съветници и кмета на община Перущица.

Тържествена клетва положиха  кмета Николай Баков и 13-те общински съветници  Ангел Сашов Велев, Асен Кочев Тошев, Асен Стоянов Витанов, Атанас Христов Кисимов,  Галина Цветкова Маринова, Георги Методиев Злачев, Екатерина Андреева Тошкова, Константин Вихъров Витанов, Костадин Иванов Тотов, Кънчо Димитров Стойчев, Мария Асенова Витанова-Вълканова, Ради Ботев Минчев, Румен Димитров Пергелов.

На първото тържествено събрание новоизбраните общински съветници и кмета получиха  поздравления от Негово Всеблагоговейство Симеон Матев.

Най-възрастният общински съветник – Георги Злачев откри процедурата по избор на председател на Общинския съвет в Перущица. Номинирани бяха Константин Витанов и Мария Витанова-Вълканова. С 8 гласа се избра новият председател на ОбС –Перущица Константин Витанов. Новият председател благодари за полученото доверие и обеща да работи диалогично и конструктивно.

След приключване на тържествената сесия, в административната сграда на общината беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие на администрацията за на всички жители на общината.